top of page

PICUS ile İhlal ve Saldırılara Her Zaman Hazırlıklı Olun.

Günümüzde dijitalleşme ve teknolojinin hızla ilerlemesi, iş dünyası ve bireyler için birçok fırsat sunsa da siber tehditlerin artmasıyla birlikte güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Siber saldırılar, şirketlerin ve kurumların hassas verilerini çalmak, hizmetlerini engellemek veya itibarlarını zedelemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, siber güvenliği ciddi bir şekilde ele almak ve tehditlere karşı hazırlıklı olmak büyük bir önem taşıyor. İşte bu noktada, siber güvenlik simülasyonları devreye giriyor.



Picus; kurumunuza dışarıdan gelebilecek olan siber saldırılara karşı ne kadar hazır olduğunuzu simüle edebilir ve hatta tehditlere maruz kalma durumunuzu sürekli olarak ölçmek ve azaltmak için ihtiyaç duyduğunuz siber risk ve öngörülerin birleşik bir görünümünü sağlar.


Picus simülesini gerçekleştirdiği saldırıların Payload’larını kendi Threat Pool’unda tutar. Bu sayede simülasyonu yaparken daha önce gerçekleşmiş senaryoları kullanır ve dışarıdan gerçek bir saldırı geliyormuş gibi simüle eder. Picus bünyesinde yaklaşık 24.000 saldırı simülasyonu bulunurken her gün bu sayıyı arttırmaya devam eder.


Picus'un beş farklı modülü bulunsa da ilk üç modül genellikle daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Bunlar:


• Network Saldırıları


Kurumunuzun networkünde bulunan cihazlar üzerindeki güncel saldırı türlerini simüle eden ve herhangi bir saldırı veya yetki ihlali sonucunda başarılı ya da başarısız olduğunu görmemizi sağlayan network payloadlarını içerir. Simülasyon sırasında ise networkünüzün üzerinde bulunan IPS, IDS, SIEM, SOAR, NDR, XDR gibi ürünlerin doğru konumlanıp veya firmware tarzı güncellemelerinin yapıp yapılmadığı bulgularını da keşfedebilmemizi sağlar.


• Son Kullanıcı Saldırıları


Kurumunuzda bulunan ve saldırı yüzeyini genişleten bir alan olan son kullanıcılar için güncel payloadlar ile son kullanıcıların cihazları üzerinde saldırılar simüle edilir. EDR, EPP, DLP vb. gibi ürünlerin çalıştığını veya güncel yamaları yaptıklarına dair bilgi sahibi edinmeye de yardımcı olur.


• E-Posta Saldırıları


Siber saldırıların vazgeçilmez yöntemlerinden biri olan insanların dalgınlığından faydalanma ve bunun sömürülmesi üzerine hazırlanan simülasyonların payloadlarını kütüphanesinde bulunduran Picus, kurumunuzdaki e-mail güvenliği ve EPP, EDR gibi güvenlik ürünlerinizi test eder.


• Web Uygulaması Saldırıları


Kurumunuzun web sitesi üzerinde özellikle B2B veya B2C tarzı önemli bir uygulama sitesi mevcut ise kullanmanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz bir modül. Web siteniz üzerinde daha önce gerçekleşmiş saldırıları simüle ederek bazı popüler zafiyetleri en güncel ve doğru şekilde test eder. XSS, SQLI, RCE, CSRF, XXE, SSRF, SSI, RFI, IDOR gibi önemli sömürülebilir zafiyetleri ortaya çıkararak kurumunuzun bu saldırılara ne kadar hazır olduğu simüle edilir.


• Veri Sızdırma Saldırıları


Günümüzde veri, önemi gittikçe artan ve veri değerine göre koruma politikalarının da belirlenmesini gerektiren önemli bir unsurdur. Veri güvenliğini göz önünde bulunduracak olursak her kurumda olduğu gibi verilerimizi güvenli bir alanda tutmak isteriz. Peki kurumunuz verilerini depoladığı alan ne kadar güvenilir? Verilerinize zarar vermeden bir saldırı simülasyonu gerçekleştirerek ne kadar güvende olduğunu veya zafiyet iyileştirmesine başvurulur.


Picus bu beş modülü simüle ederken aşağıdaki maddeleri elde etmenizi sağlar:


• Saldırıları keşfedin


Kurumunuzun saldırı yüzeyinin ve ne kadar ihlal edilebilir olduğunu keşfedin. Bir saldırgan bakış açısıyla kritik zafiyetlerin ne kadar sömürebileceğini ve nasıl hedef alabileceklerini anlayın.


• Doğrulayın


Tehdide hazır olup olmadığınızı her an ölçmek için güvenlik kontrollerinin ve süreçlerinin etkinliğini sürekli olarak ölçün.


• Önceliklendirin


Düzeltme ve azaltma çabalarını en büyük güvenlik etkisine sahip olacak alanlara odaklamak için ihtiyacınız olan verileri elde edin.


• İyileştirin


Keşfedilen bulguları daha hızlı bir şekilde ele almak ve mevcut güvenlik yatırımlarının değerini en üst düzeye çıkarmak için eyleme dönüştürülebilir içgörüler elde edin

39 views0 comments

Siber Güvenlik Etkinliklerimiz İçin...

Teşekkür ederiz!

bottom of page