top of page

Ağ Güvenliği Katmanı'nda Kurumlar Neden NDR'a İhtiyaç Duyar?

Bir iş ağına sahip olmak ve bu iş ağını doğru ve güvenli olarak yönetebilmek için birçok güvenlik planımızın ve buna ek yedek planımızında bulunması gerekmektedir. Ağa yapılan saldırılarda veya ağın karşılaştığı güvenlik tehdidinde ağa bağlı tüm cihazların da bunlardan etkilenmesi çok yüksek bir olasılıktır. Hem ağı hem de ağda bulunan cihazları korumak için, gerekli olan tüm güvenlik önlemleri alınmalı ve bu önlemlerin sürekli olarak güncel tutulması gerekmektedir.

Genelde dikkate alınmayan nokta ise şudur; Ağa sızmış olan ve saldırmak için doğru anı bekleyen kötü amaçlı yazılımların varlığıdır. Geleneksel çözümler ile tespit edilemeyen bu durumlarda devreye NDR çözümü giriyor.


NDR (Network Detection and Response) Nedir?


NDR bir güvenlik hizmeti olarak, kurumlara yapılan siber saldırılar sonucunda ağ trafiğini izler, siber tehditleri tespit eder ve bu tehdit ve saldırılara tepki verilmesini sağlar. Siber saldırılar her alt yapıya zarar verebildiği gibi özellikle internet alt yapısına ciddi zarar verebilmektedir. NDR ağ alt yapılarını monitör ederek saldırılara yanıt verir. NDR iç-dış saldırıları da tespit edip müdahale edebilen bir güvenlik hizmetidir. Temel görevi ağdaki görünürlüğün sağlanmasıdır.

NDR diğer güvenlik hizmetleriyle entegre olarak iş birliği içinde çalışabilir.


Güvenliğin temel olarak başlaması gereken nokta ağ ise, Ağ güvenliğini genel olarak nasıl sağlarız?

Ağ Güvenliği Nedir?

Potansiyel tehditlerin ağ'a girmesini veya yayılmasını önleyerek bir şirketin altyapısının kullanılabilirliğini ve bütünlüğünü koruyan bir dizi teknoloji bütünüdür. Bir ağ güvenliği mimarisi, ağın kendisini ve üzerinden çalışan uygulamaların tümünü koruyan araçlardan oluşur.


Ağ Güvenliği neden önemlidir?

Günümüzde iş uygulamaları özel ve genel bulutlara taşındıkça ağ güvenliğinin önemi de artıyor. Ağ'lar fiziksel sınırları aştıkça, modern iş uygulamaları da BT güvenlik ekiplerinin fiziksel kontrolü dışında olan birçok konuma dağıtılıyor.


Ağ güvenliği, bir kuruluşun müşterilerine ürün ve hizmet, çalışanlarına ise güvenli araçlar sunma becerisinin anahtarıdır. Etkili ağ güvenliği, saldırılar nedeniyle ağın kesintiye uğramasını önleyerek ağ performansını dolayısıyla da işin verimliliğini iyileştirir.

Ağ güvenliğinde en çok etkili olan teknoloji ise NDR'dır. Görünürlüğü daha net sağlayarak, hem kendi beceresini geliştirmekte hem de kullanılan diğer network güvenliği uygulamalarına yardımcı olmaktadır.


Siber Güvenlik kavramı insanda başlayıp insanda bitse de, dijital ortamda Ağ'da başlar. Bu nedenle Ağ'da güvenliği sağlamak ve buradaki görünürlüğü arttırmak temel olarak yapılması gereken güvenlik adımlarından biridir. Her kurum Ağ güvenliğine ve de dolayısıyla NDR teknolojisine ihityaç duymaktadır.


Genel olarak Ağ Güvenliği Nasıl Çalışır?

Ağ Güvenliğine yönelik çok katmanlı modern yaklaşımlar, kapsamlı erişim ve tehdit kontrolü sağlamak için bir ağ içindeki çeşitli noktalarda kontroller uygular. Ağ güvenliği erişim ve tehdit kontrolü olmak üzere iki ana adımdan oluşur.

NDR teknolojisinin kullanımı da bu iki adımın daha sağlıklı gerçekleştirilmesini sağlar.

80 views0 comments

Siber Güvenlik Etkinliklerimiz İçin...

Teşekkür ederiz!

bottom of page